BSP

De beste fiets bouwen voor jou, dat is wat ze willen bij BSP, hier gaan ze 100% voor!
Alles is er bij BSP op gericht om een mooi product neer te zetten, vijf pijlers zijn daarbij erg belangrijk en bepalen het DNA van BSP: De vijf van BSP


1. ULTIEM FIETSPLEZIER
Uitstekende rijeigenschappen en altijd een fijne zithouding
In de eerste plaats moet een BSP gewoon echt lekker fietsen. Het juiste stuur, lichtlopende banden en een lekker zittend zadel, het draagt allemaal bij aan het fietsplezier.
Strak design, altijd volgends de laatste trends
Kenmerkend voor het design van elke BSP is de strakke belijning, een BSP wordt ontworpen zonder tierelantijnen. Het kleurgebruik is nooit uitbundig, maar altijd doordacht waarbij de laatste kleurstrends in de collectie zijn terug te vinden.
Soepel en licht fietsend door een goede geometrie
Misschien niet zo direct opvallend, maar een goede geometrie van het frame is alles bepalend voor een fijne zit en lekker licht fietsen. Bij het ontwerpen van een BSP wordt hier veel aandacht aan besteedt, de geometrie van het frame moet perfect passen bij het gebruik van de fiets.

2. TOPKWALITEIT
100% keuze voor sterkte: massieve spatbordstangen, stevige bagagedrager en RVS onderdelen
Sterk en echt degelijk, dat is altijd de basis van een BSP fiets. Bij het loopwerk is er een compromisloze keuze voor kwaliteit, altijd een hoogwaardig trapas en betrouwbare Shimano naven. Kijk naar de dikke stalen spatborden en de 5mm dikke spatbordstangen, zie de oversized bagagedrager, een BSP kan op zijn zachtst gezegd tegen een stootje.

3. ECHT NEDERLANDS
Familiebedrijf met de roots in Utrecht
BSP is opgericht in 1983 in Utrecht en is nog steeds in handen van de familie van der Heiden. Van een éénmansbedrijf is BSP inmiddels uitgegroeid tot een volledig onafhankelijk en zelfstandig fietsenmerk. Groot genoeg voor een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling, klein genoeg voor een 100% focus voor wat wij belangrijk vinden: het ontwerpen en bouwen van prachtige fietsen!
Van ontwerp tot eind assemblage, van wielvlechterij tot de lakstraat, wij doen alles in Nederland
Natuurlijk kan je alle productie in het buitenland laten doen en kan je het design uitbesteden. Maar dat zou ook veel werkplezier weghalen en je identiteit verkleinen... Wij doen zo veel als mogelijk in eigen beheer en in Nederland, veel leuker!

4. EERLIJKE PRODUCTIE
Geen assemblage in lage lonen landen maar 100% in Nederland
Het assembleren van fietsen is in een lage lonen land zeker goedkoper. Maar voor het echt kunnen waarborgen van kwaliteit is assemblage dicht bij huis zeker beter, voor ons één van de belangrijkste redenen om de BSP fietsen uitsluitend in Nederland in elkaar te laten zetten.

5. BEWEZEN TESTRESULTATEN
Uitstekende scores bij de diverse testresultaten
Je zal het niet gek vinden dat wij over onze eigen fietsen enthousiast zijn en het ook geweldige fietsen vinden... Maar toch ook wel fijn dat anderen dit over de fietsen zeggen, bij de diverse fietstesten scoren we vaak meer dan uitstekend.